Select Page

“Hindari & ELAKKAN dari berlaku

DERITA SEMBELIT berpanjangan ,

 

Atau ia boleh membawa kepada

BUASIR,

KANSER USUS, dan penyakit yang lebih kronik.
(minta dijauhkan)

 

 


Lawaskan pencernaan dan pembuangan,

 

jadi lebih sihat, bertenaga dan lebih ceria setiap hari”

 

 

 

PERHATIAN kepada Penderita Sembelit,

tak kisah anda lelaki/wanita dewasa,

kanak-kanak atau bayi,

ataupun wanita mengandung dan berpantang.

Anda mengalami derita sembelit & sukar untuk membuang air besar?

 

 

Bukan sahaja derita menunggu lama di dalam tandas,

ia juga membuatkan anda lemah, cepat letih, pucat dan tidak bermaya.

 

Mencari Ikhtiar Yang Dapat Mengurangkan

Sekaligus Menghilangkan Sembelit

& Mengelakkan Risiko Buasir & Kanser Usus Sepenuhnya?

 


 

 

Bukan saya kata, tetapi Dr. Zubaidi sendiri kata :

 

 


 

Amalkan meminum bancuhan PATI CUKA KURMA DEE-V dalam air anda setiap hari

dan lihat perbezaan dan kesan ketara yang agak pantas.

 

Pati Kurma DeeV inshaAllah bukan sahaja dapat menghilangkan penyakit sembelit anda,

malah “bakteria baik/probiotik” yang terdapat dalamnya mampu untuk menjadi penawar dan menjauhkan penyakit sembelit sepenuhnya.
(inshaAllah)

 

 

Boleh lihat testimoni pengamal Pat Cukai Kurma Dee-V di bawah.

Disclaimer: The results can be vary between people and there’s no permanent result for this customers

 

 

 

BAGAIMANA PATI KURMA DEEV MEMBANTU MENJADI PENAWAR

KEPADA PENYAKIT SEMBELIT?

Sumber Gambar : Harian Metro : Sembelit – Sifat Melegakan Probiotik

 

Sembelit berpunca dari pelbagai faktor, seperti kurang pengambilan serat, kurang minum air, dan lain-lain.

Tetapi secara asasnya, semua faktor tersebut membuatkan USUS kita kurang sihat, dan kurang stabil seperti yang sepatutnya.

 

Ada pelbagai cara untuk kita menghindari atau mengelakkan sembelit, seperti melakukan benda yang berlawanan kepada faktor penyebab sembelit.

 

Seperti menambah pengambilan makanan berserat, lebih banyak minum air, bersenam dan lain-lain.

 

Benda itu membantu, dan bukannya anda tak cuba.

Berapa kali dah anda cuba minum air banyak sampai tak boleh telan lagi.

Berapa kali dah anda cuba usaha makan makanan berserat tinggi, tetapi isunya tidak dapat konsisten.

Dan memang ambil masa.

 

Sebab itulah anda yang sedang membaca ini nakkan satu solusi yang lebih membantu, dan sebaiknya nak solusi yang lebih PANTAS & CEPAT, betul?

 

Dan oleh itulah, kenapa saya hasilkan tulisan yang anda sedang baca ni.

Iaitu untuk membantu anda untuk keluar dari DERITA SEMBELIT secepat mungkin dan inshaAllah menghindarinya untuk selamanya.

 

MISI ANDA SEKARANG : SELAMATKAN & SIHATKAN USUS ANDA DENGAN “RAHSIA” INI.

Usus yang tidak stabil membuatkan pencernaan dan pengeluaran najis kurang lancar, dan menyebabkan sembelit.

 

Antara RAHSIA yang ramai orang tak tahu untuk cepat keluar dari masalah sembelit ialah dengan mengamalkan..

PROBIOTIK.

Sumber Gambar : Dr. Ruscio.como – Probiotics Improve Gas & Constipation

 

Ha apa tu probiotik? Macam antibiotik ke?

Bukan, bukan.

Ramai masyarakat kita tidak lagi terdedah dengan perkataan ini.

 

Sebab itulah ramai tak tahu yang anda boleh hindari dan jauhi sembelit dengan pantas, melalui pengambilan PROBIOTIK.

 

Mengikut Dr. Azam Mohd Nor, (Perunding Pediatrik Kardiologi Hospital Pantai Kuala Lumpur),

beliau berkata,

“Probiotik adalah bakteria hidup yang memberi manfaat kepada kesihatan apabila dimakan dalam jumlah mencukupi.”

Menurut Dr. Azam Mohd Nor, antara fungsi probiotik ialah :
menghalang pembiakan bakteria yang tidak baik, membantu sistem penghadaman dan penyerapan nutrien dan pada masa sama menghasilkan vitamin, seperti vitamin B-12.

Probiotik juga berperanan menyokong sistem pertahanan usus dengan mengekalkan kesihatan sel usus. Ia juga melindungi daripada kesan berbahaya oleh organisma berjangkit yang memasuki usus di samping membantu mengurangkan kesan toksin berbahaya dan bahan yang boleh menyebabkan kanser, kemungkinan dihasilkan di dalam usus.

Sumber : Harian Metro : Probiotik dan Kesihatan Usus 

 

Sumber Gambar : Harian Metro – Kepentingan Priobiotik Untuk Penghadaman

 

 

SUMBER MAKANAN YANG KAYA PROBIOTIK

 

 

Contoh terbaik makanan yang mengandungi PROBIOTIK yang tinggi ialah makanan/minuman yang diperam.

Diperam dan melalui proses penapaian (fermentation) dalam satu jangka waktu tertentu yang agak lama.

Antara makanan/minuman yang diperam ialah seperti :

  1. Budu
  2. Cencalok
  3. Belacan
  4. Cuka epal
  5. Pati Cuka kurma

 

Mengapa Pati Cuka Kurma Dee-V

SANGAT KAYA Dengan PROBIOTIK?

 

 

Pati Kurma DeeV keluaran Dates Valley diasaskan oleh seorang Biotechnologist, Puan Nurul Alia Md Nor yang sangat berprinsip, disiplin dan obses kepada benda natural yang dapat menyihatkan badan.

Jadi beliau telah menghasilkan pelbagai produk yang diyakini 100% natural, dan antaranya ialah Pati Kurma Dee-V.

 

 

Di mana Pati Kurma DeeV dihasilkan dengan pemilihan kurma-kurma berkualiti tinggi melalui proses penapaian (fermentation) selama 8-12 bulan, sehingga menjadi pati kurma yang banyak khasiatnya.

 

Ianya tidak sama dengan Cuka Kurma biasa di pasaran yang berharga bawah RM50, kerana melalui proses penapaian berbeza.
Semestinya, Pati Kurma DeeV ialah 100% dari kurma sahaja dan tanpa campuran cuka buatan/sintetik.

 

Pati Kurma DeeV mempunyai 1001 khasiatnya, kerana ia memperbaiki SATU PUNCA MASALAH yang akhirnya menyebabkan pelbagai masalah dalam badan, termasuklah masalah sembelit yang akan membawa kepada buasir.

 

SATU BENDA UTAMA yang Pati Kurma Dee-V bantu ialah menyihatkan usus dengan menyingkirkan (detox) segala bakteria jahat dan toksin dalam badan.

 

Ini menjadikan USUS anda lebih SEIMBANG DAN SIHAT, dan ini dapat MENCEGAH SEMBELIT sepenuhnya (inshaAllah).

 

 

 

Jadi, Pati Kuma Dee-V ini bula berfungsi untuk :

  1. Detox (menyingkirkan) toksin dalam darah dan detox toksin dalam usus (kerana ada organic acid dan probiotik)

  2. Sebagai “Natural Organic Vinegar” dan akan “nourish” badan kita dengan supply Vitamin, Amino Acid & Enzyme untuk proses baik pulih (recovery).

 

Pendek kata, selepas Detox, DeeV akan Nourish/Recover.

 

Pati Kurma Dee-V Bukan Untuk Kelegaan Sementara Sahaja, Tetapi Untuk Penyelesaian Berpanjangan

 

Tak kisah jika anda yang kena sembelit, atau anak kecil, atau wanita mengandung dan berpantang,

anda sudah tidak perlu lagi dengan derita sembelit,

yang membuatkan anda kerap penat, lesu dan tidak bermaya sepanjang hari,

sehingga diri sendiri tidak terurus dan terjaga.

 

Cuba Pati Kurma DeeV hari ini

dan lihat perbezaannya dalam masa terdekat.

(inshaAllah)

 


 

Cara Mengamalkan Pati Kurma Dee-V Untuk Sembelit

 

1. Minum air bancuhan bercampur DeeV sebagai amalam harian.

2. Cara bancuhan yang betul akan diberikan selepas produk anda sampai.

 

Cara Consume Pati Kurma DeeV untuk anak kecil :

  1. Bancuh siap dalam satu gelas air + satu sudu besar DeeV + 1/2 sudu madu.Minum sikit-sikit tapi kerap. Habiskan dalam hari itu juga.
  2. Atau boleh juga tambah 1/2 atau 1 sudu besar DeeV dalam jus buah.

Untuk bayi 2 tahun ke bawah yang masih minum susu ibu, memang sangat digalakkan ibu kerap susukan bayi.

Jadi dinasihatkan ibu kepada bayi itulah yang perlu mengamalkan DeeV agar dapat hasilkan susu berkualiti tinggi untuk anak kesayangan.

 

 

Apa Kata Pengguna Pati Kurma DeeV Sebelum Ini?

 

 

Disclaimer: The results can be vary between people and there’s no permanent result for this customers

 

Disclaimer: The results can be vary between people and there’s no permanent result for this customers

Disclaimer: The results can be vary between people and there’s no permanent result for this customers

 

Disclaimer: The results can be vary between people and there’s no permanent result for this customers

 

 

Berapakah Pelaburan Anda Untuk Keluar Dari Penderitaan Sembelit?

 

 

 

Bagaimana Nak Dapatkan Pati Kurma Deev?

 

Ada 2 cara untuk anda dapatkan Pati Kurma Deev ni dari saya :

 

1. Buat Pembelian Di Whatsapp:

Syarat Untuk Dapatkan Harga Pakej Jimat Ini :

SMS/Whatsapp “DV11” ke 019 440 8852

SMS/Whatsapp “DV11” ke 019 440 8852

SMS/Whatsapp “DV11” ke 019 440 8852

 

 

atau Klik Butang Hijau Di Bawah Untuk Direct Whatsapp :

(untuk pengguna Smartphone dan ada aplikasi Whatsapp yang latest)

 

2. Buat Pembelian Online terus

untuk Pakej 2 Botol (rm180 shj – Free Pos)

Jika anda ada perbankan online seperti Maybank2u, Cimb Clicks, Bank Islam Online dan lain-lain, anda boleh buat pembelian terus melalui payment gateway BillPlz.

Ianya 100% selamat dan dipantau dengan security yang tinggi dan ketat.

Lebih mudah, hanya login dan minta nombor tac, terus bayar.

Tak perlu copy paste nombor akaun dengan steps yang panjang.

Namun kami hanya buka cara ini  untuk pembelian Pakej Jimat 2 Botol (rm180 sahaja) siap Free Pos.

Klik butang di bawah untuk membuat pembayaran terus untuk Pakej 2 Botol.

Kami biasanya menggunakan Pos Laju dan akan pos dalam hari bekerja.

Produk biasanya akan sampai dalam sehari dua hari bekerja.

 

Jangan risau, tidak perlu was-was dengan kami.
Perniagaan kami sentiasa dipantau oleh SSM dan Bank Negara Malaysia.

MAFS ENTERPRISE (002417262-H)

 

 

JAMINAN 30 HARI – 100% Pulangan Wang Dikembalikan

Cuba produk ini selama 30 hari dan jika anda tidak gembira dengan kesannya,
saya akan bayar setiap sen yang anda bayar, tiada banyak soalan ditanya!

Kami berani jamin Pati Kurma DeeV ini dapat membantu mengurangkan penyakit sembelit dan menyihatkan kembali usus anda dari semasa ke semasa.
(inshaAllah – dengan izin Allah)

Jika ianya ini tidak memberikan apa-apa kesan positif selepas penggunaan yang betul dari pihak anda, kami tidak layak simpan duit anda.

Hanya maklumkan pada kami dan kami akan pulangkan 100% duit anda tanpa banyak soal.
Anda boleh simpan Pati Kurma DeeV itu atau berikan kepada orang lain yang mungkin sesuai dan serasi.

Anda ada 30 hari untuk cuba Pati Kurma DeeV ini tanpa risiko.